Mozdonyvezetői tanfolyamot indít a Floyd Zrt. (LEZÁRULT)

(LEZÁRULT)

A Floyd Zrt. – Magyarország első árufuvarozási magán-vasúttársasága, amely 2004. óta a magyarországi vasúti piac meghatározó szereplője - 2018. január 22-től mozdonyvezetői tanfolyamot indít Budapesten.

A képzés várható időtartama 14 hónap, tartalmazza az országos pályahálózatra érvényes képesítésre, valamint a dízel- és villamosmozdony kategóriákra vonatkozó ismeretek megszerzését.

Amit kínálunk:

 • a tanfolyam díjának teljes finanszírozása
 • előzetes orvosi vizsgálat díjának átvállalása
 • a tanfolyami idő alatt nettó 120.000 Ft/hó pénzbeli juttatás folyósítása
 • sikeres hatósági vizsgát követően mozdonyvezetői munkakörben történő alkalmazás
 • az általános szakmai ismeretek és infrastruktúra vizsga teljesítését követően munkaruha biztosítása, valamint díjmentes vasúti utazási igazolvány Magyarország területére, Budapesten utazási költség térítése. 

 Amit Tőled várunk:

 • megbízhatóság, rugalmasság, kreativitás
 • problémamegoldó készség és elkötelezettség
 • csapatszellem  

  A beiratkozás feltételei:

 • érettségi bizonyítvány
 • orvosi alkalmasság a 203/2009. (IX. 18.) Kormányrendelet szerint
 • betöltött 20. életév a tanfolyami beiratkozás napjáig
 • magyar anyanyelv

Ha úgy érzed, elhivatott vagy, szeretnél egy sikeres csapathoz tartozni és vállalod a kihívásokat, akkor itt a helyed!

Jelentkezz a karrier@floyd.eu e-mail címen szakmai önéletrajzod, végzettségedet igazoló okiratok másolata és személyes adataidnak a pályázati eljárással összefüggő kezeléséhez hozzájáruló nyilatkozatod megküldésével.

Jelentkezési határidő: 2017. december 5.

A jelentkezések elbírálását követően szóbeli és írásbeli második kiválasztási kör kerül megszervezésre decemberben. A sikeres kiválasztást követően az érintettek január elején pályaalkalmassági orvosi vizsgálaton vesznek részt.

Ott voltunk – Rajka-Rusovce határállomási munkabizottság meeting

Az RFC 7 Észak-Dél irányú vasúti korridor határállomásain a tervek szerint két óra alá kell csökkenteni a tehervonatok várakozási idejét.

Ezen cél érdekében a Rajka-Rusovce határátmenetben érintett vasútvállalatok részvételével 2017. november 8-án Csornán megalakult munkacsoport tagjai megkezdik egy olyan strukturált információcsere rendszerének kialakítását, mely elősegítheti a határállomási torlódások kezelését, a vonatforgalom gördülékeny lebonyolítását és a várakozási idők csökkentését.

Ott voltunk! – ERA konferencia

November 7-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen került sor az Európai Vasúti Hivatal (ERA) 5. regionális workshopjára. A negyedik vasúti csomag végrehajtásának jelenlegi állása mellett a következő időszak aktuális kérdései kerültek napirendre – a vasúti automatizálás jövője; nyelvi kérdések; a tanúsítványok kiadásának rendszerszintű átalakítása. Hasonlóan a korábbi konferenciákhoz a plenáris előadások után a résztvevők több szekcióban vitathatták meg az infrastruktúrához, járművekhez, biztonsági kultúrához tartozó kérdéseket.

Ott voltunk ! - Trieszti Kikötő Partnertalálkozója

A konferencia fontosságát hangsúlyozta, hogy Olaszország magyar nagykövete Massimo Rustico nyitotta meg a konferenciát, ahol a kikötő képviselői bemutatták a Trieszti Kikötő dinamikus fejlődését, valamint ismertették a kikötő jövőbeli terveit. Zeno D’Agostino, a Trieszti Kikötői Hatóság elnöke tájékoztatást tartott a Trieszti kikötő vasúti rendszerének fejlesztéséről, jövőbeni beruházásokról és a szabadkikötő átalakításáról. A magyar piac fontos szerepét az elmúlt 2 évben Magyarország irányába indított konténeres irányvonatok mennyiségi növekedése is alátámasztja, mely 2015 óra heti 2 vonatról hati 9 vonatra nőtt. A rendezvény ismét kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az előadások után a szakma találkozhasson és fontos üzleti kapcsolatokat építsen.

Ott voltunk ! - „EUROGATE Intermodal - Fogadás Budapest 2017“

A EUROGATE Intermodal immár 11 éve nyújt magas színvonalú vasúti szolgáltatást az északi kikötők és Budapest között. Ebben az évben is a sikeres együttműködést a Hemingway Étteremben tartott fogadáson köszönte meg a EUROGATE vezetősége meghívott partnereinek. A megnyitó beszédében Lars Hedderich úr vázolta azokat a változásokat, melyeken a hajóstársaságok estek át az elmúlt években, kiemelve az egyik legrégibb partnerük, a Hanjin megszűnését, mely komoly kisesést jelentett a magyar forgalmukból is, ahol ennek ellenére ebben az évben is sikerült egy 10%-os növekedést elérni. A vasúti forgalomban, melyet a Floyd Zrt-vel bonyolítanak, megtettek minden intézkedést, hogy az infrastruktúra túlterheltsége miatt kialakult forgalmi fennakadásokat kiküszöböljék és továbbra is a megszokott magas színvonalon szolgálják ki partnereiket.

Flotta

Társaságunk megvásárolta a Constantin Group 601 567 psz-ú Sulzerét, mely hosszabb ideje a Floyd használatában áll. Ugyanakkor a vontatási igények kielégítése céljából bérbe vettük a 600 946 psz-ú mozdonyt. Megújult a 609 003 pályaszámú Sulzer festése, ezentúl Floyd jellegzetes fehér-fekete színvilágában rója a kilométereket.

Ott voltunk! - Vasúti szeminárium

A Floyd Zrt. munkatársai részt vettek a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület által szervezett, a vasúti járművek karbantartását végző műhelyekre vonatkozó keretfeltételekről szóló vasúti szemináriumon. A vasúti személy-és áruszállítás meghatározó szereplői vitáktól sem mentes eszmecserét folytattak a 24/2016. NFM rendelet és a 31/2010. NFM rendelet alkalmazhatósági feltételeiről, a jogszabályok összhangjáról, a kapcsolódó technikai kérdésekről. Biztató, hogy a tavaszi kodifikációs eljárás során az érintett vasúttársaságok, műhelyek véleménye a Hungrailen keresztül alakíthatja, pontosíthatja a jogszabályok végleges szövegét. Az esemény azért is aktuális a Floyd Zrt számára, mert a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium március 6-án a vasútbiztonsági tanúsítványunk módosításával jóváhagyta a karbantartási rendszerrel kiegészített biztonságirányítási rendszerünket.

Pályázat

Összesen 17 közlekedésfejlesztéssel kapcsolatos projektjavaslatot fogadott el a kormány, melyeket az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) 2016. évi pályázati kiírására nyújtanak be. A projektek között 171,3 millió Ft-os tervezett támogatással található a Floyd Zrt. és az MMV Magyar Magánvasút Zrt. közös, a TAF-TSI bevezetésének elősegítését célzó projektje.

Ott voltunk! – Nemzetközi Közlekedéslogisztikai Konferencia, Velence

A kétnapos konferencián számos érdekes előadásra került sor, mely kitért a közlekedési hatóság új feladataira, az EKAER bevezetését követő ellenőrzések tapasztalatira és a NAV 2017-es terveire is. A konferencia áttekintést nyújtott a magyar intermodális fuvarozás és légi áruszállítás helyzetéről, a csomagszállítás jövőképéről és logisztika kihívásairól, megoldásairól és érdekességeiről. A programot színesítette Görög Ibolya szemléletes protokoll-leckéje és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő aktuálpolitikai áttekintése.

Végső búcsú kollégánktól

Puskás Miklós kollégánk hamvasztás utáni búcsúztatása 2016.12.23-án 14:30 kezdettel lesz a dunaújvárosi temetőben. 2400 Dunaújváros Temető utca 45.

1. oldal / 2