Erekció – Wikipédia

Hormonok erekciója

A szóban forgó érrendszereket barlangos testeknek corpora cavernosa és szivacsos testnek corpus spongiosum hívják.

gyenge merevedés 55 évesen mi a szivattyú a pénisz erekciójának javítására

A corpus cavernosumok belsejében halad a pénisz fő artériája, az arteria profunda penis, a vénák pedig a széli, kisebb cavernákból indulnak ki, és átfúrják a tunica albugineát makkot borító erős, inas lemez. A cavernás testek artériái dugóhúzószerűen csavarodottak, így képesek a pénisz nagyobbodását követni.

a herék nem duzzadnak az erekció során pénisz egy játékban

A paraszimpatikus hatásra a tájék izomzata ellazul, több vért engedve a cavernákba; más izmok összehúzódása lecsökkenti a kiáramlást. A centrális nagyobb cavernák telítődve összenyomják a széli kisebb cavernákat és a belőlük elvezető vénákat, ezáltal a vér nem tud elfolyni és bekövetkezik a merevedés erekció.

lógó férfi péniszét triderm és pénisz

A befolyt vértől a pénisz megkeményedik, megnagyobbodik, keresztmetszetében és hosszában egyaránt, hormonok erekciója megemelkedik olyan szögben, ami a vízszintes alattitól a közel függőlegesig terjedhet. A fityma eközben visszahúzódik és láthatóvá teszi a makkot.

Ösztrogén és a Progeszteron kapcsolata

A corpus spongiosum a húgycső barlangos testje erekciója nem olyan nagyfokú, mint a másik két cavernás testté, mert nincs erős tunica albugineája, és a vénás elfolyása állandó. Emiatt a húgycső erekció alatt is átjárható, és így lehetséges a sperma kilövellése. Erekció alatt a hormonok erekciója penis makk is megtartja képlékenységét corpus spongiosum penis részeezzel is segítve a hímvessző női nemi csatornába jutását.

fiatal srácok hatalmas péniszekkel hány éves korig nő az ember pénisze

Az erekciós folyamat hibái[ szerkesztés ] Ha az erekciós mechanizmus nem megfelelően működik, azaz merevedési zavar jön létre és áll fenn, hormonok erekciója megnehezül a közösülés. Az impotenciát embereknél beültetéssel protézis vagy gyógyszerekkel kezelik. Egyes gyógyszereket közvetlenül a barlangos testbe fecskendeznek vagy húgycsőkúpként alkalmaznak — ezek közvetlen erekciót hoznak létre szexuális izgalom nélkül is —, míg másokat szájon át vesznek be, és a szexuális izgalommal együtt okoznak erekciót.

Az egészségügyi szakemberek alapvetően életmódbeli változtatásokat javallanak azoknak, akik erektilis diszfunkcióval küzdenek.

elefánt felállítása a péniszről humorral